Vakıfbank katılım bankası kuruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Vakıfbank’taki hissesini almak suretiyle katılım bankası kuracağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Müzesi'nin restorasyonu tamamlanan bölümlerinin açılış törenine katıldı.Törende yaptığı konuşmada Vahdettin Köşkü ile ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan, Vakıflar Bankası'nın katılım bankası kuracağını duyurdu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Vakıfbank’taki hissesini almak suretiyle bir katılım bankası haline getirme düşüncesinde olduklarını söyleyen Erdoğan, "Katılım bankasını kurmasıyla birlikte kendi yıllık kârından belli bir kısmını eserlere ayırması, restorasyonda kullanması, burslarla kredilerle bunun yanında bir çok yerlerde aş evleriyle aynen ecdadımızın o akarları nasıl değerlendirdiyse, bizim vakıf medeniyetimizi çok daha güçlendireceğine inandığım bir anlayıştır o. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hissesi yüzde 60, bugünkü rakamla 10 milyar doları aşıyor. Bu çok ciddi bir güç." ifadelerini kullandı.

Vahdettin Köşkü’nü niçin yaptınız?

Vahdettin Köşkü eleştirilerine de değinen Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi:

Birileri yazıyor çiziyor. İşte Vahdettin Köşkü’nü niçin yaptınız, ne yapacaksınız? Bunu diyor başbakan kendisi için kullanacak. Tabii şu an Cumhurbaşkanlığı makamındayız. Bunu ne yapacaksın? Yani bu tür şeyleri bu eserleri ayağa kaldırmaktan bunları yeniden kazandırmaktan rahatsız olan maalesef güya düşünce adamı yazıyor, çiziyor ve bunları eleştirmeye, bunun altına da arasına da her türlü hakareti sıkıştırmaya çalışıyor. Biz de diyoruz ki nerede hangi eserler varsa bunu bugüne kazandıracağız. Buradan ama Cumhurbaşkanı istifade eder, ama başbakan istifade eder, ya da değişik kurumlarımız istifade eder. Biz, 12 senede kazandırdığımız eserlerle iftihar ediyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir