VakıfBank tarihinin en yüksek kârına ulaştı

Banka, ilk çeyrekte 409.2 milyon TL net kar açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - VakıfBank, 31 Mart 2011 tarihli konsolide olmayan finansal sonuçlarını açıkladı. Beklentilerin üzerinde bir performansla, geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 34 oranında artıran VakıfBank, 2011'in ilk çeyreğinde tarihindeki en yüksek karlılık rakamına ulaşarak 409.2 milyon TL net kar açıkladı.

VakıfBank'ın toplam aktifleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 oranında artarak 76.3 milyar TL'ye ulaştı. Nakdi krediler yüzde 29,4 artışla 46.9 milyar TL'ye çıkarken, mevduatın krediye dönüşüm oranı yüzde 74,9'dan yüzde 96,5'e ve kredilerin toplam bilançodaki payı yüzde 61,5'e yükseldi. Herhangi bir varlık satışı ya da aktiften silme gerçekleştirilmemesine rağmen yılın ilk çeyreğindeki 175 milyon TL'lik güçlü tahsilat ve çeyreksel olarak takibe aktarılan kredilerin yüzde 31 oranında azalması sayesinde takipteki kredi oranını yüzde 4,5'e düşüren VakıfBank, yıl sonunda bu oranı yüzde 4'ün de altına indirmeyi hedefliyor.

"Sürdürülebilir bir karlılık hedefliyoruz"

İlk çeyrek bilançosuyla ilgili değerlendirmeler yapan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, VakıfBank tarihinin en yüksek çeyreksel karlılık rakamına ulaştıklarını ifade ederek, "2010 yılının son çeyreğinde elde ettiğimiz yüksek karlılık, bu yılın ilk çeyreğinde de devam etti. Bu performansı yılın geneline yayarak 2011 yılının tamamında karlılığımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

VakıfBank olarak, Türkiye ekonomisine sağladıkları desteğin nakdi ve gayrinakdi kredi toplamında yıllık bazda yüzde 30 artışla 58.7 milyar TL'ye ulaştığının altını çizen Kalkan, bu önemli büyüme göstergelerine karlılık rakamını artırarak ulaşmış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Süleyman Kalkan, yaygın şube ağı ile bireysel kredilerdeki öncü konumunu sürdürmeyi planladıklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir