Vakıfların gayrimenkullerini iade edeceğiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Geçmişte vakıfların ellerinden alınarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne idaresine verilen tüm gayrimenkullerini kendilerine iade edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Geçmişte vakıfların ellerinden alınarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne idaresine verilen tüm gayrimenkullerini kendilerine iade edeceğiz" dedi. 

Meclis'de Vakıflar Haftası nedeniyle düzenlenen törende konuşan Arınç, "1990’dan başlayarak günümüze kadar dağılmasına veya dağıtılmasına karar verilmiş, aralarından cımbızla seçerek değil, tüm vakıfların yeniden bir prosedür dahilinde ihya olmasına imkan sağlıyoruz" diyerek vakıflara ilişkin yapılacak yasal düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı. 
Yapılacak düzenleme ile vakıf kurucularının sembolik bir katılımıyla tekrar kurulmasına imkan vereceklerini söyleyen Arınç, "Yani kurucuları sembolik bir katılım ile bu vakıfları tekrar kurabileceklerdir. Bu vakıfların geçmişte ellerinden alınarak şüphesiz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü idaresine verilen tüm gayrimenkullerini kendilerine iade edeceğiz. Bunu kendimize bir vazife olarak bildik" dedi.