Vali Cebiroğlu: Keşke rahatsızlığı önceden tespit edilseydi

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, yaptığı açıklamada Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz’ün ölümüyle ilgili bir açıklama daha yaparak "Keşke rahatsızlığı önceden tespit edilse, tedavi olsaydı da o olay yaşanmasaydı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün ölümünün herkesi olduğu gibi kendisini de etkilediğini belirten Vali Cebiroğlu, “Dokuz gün önce aramızda geçen şimdilik açıklamayacağım üç cümlelik diyalog, dokuz gün sonra çok farklı boyutlara geldi. Personelim olan öğretmenimizin ölümü beni çok etkiledi. Keşke rahatsızlığı önceden tespit edilse, tedavi olsaydı da o olay yaşanmasaydı. Çok üzüldüm. Fazla da açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

Tebeşir bırakma ve oturma eylemiyle protesto

Bu arada Eğitim-Sen Yalova Şubesi, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlanan Halil Serkan Öz'ün kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesini tebeşir bırakma ve oturma eylemiyle protesto etti. 
Eğitim Sen Yalova Şubesi’nin protestosu Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde yapıldı. Grup burada, 'Vali istifa', 'Vali Yalova'yı terk et' ve 'Serkan'ın hesabı sorulacak' gibi sloganlar attı. Ellerinde de 'Acımız da öfkemiz de büyük' ve 'Bugünkü dersimiz vicdan' dövizleri taşıyan grup adına konuşmayı Eğitim Sen Yalova Şube Sekreteri Arzu Ege yaptı.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de katıldığı eylemde konuşan Ege, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ve bugün tüm okullarda Halil Serkan Öz öğretmenin ölümü nedeniyle derslere girmediklerini söyledi. 

"Bugün doğum günüydü"

Valiyi kitlesel basın açıklamalarıyla Türkiye’nin dört bir yanında protesto ettiklerini ve bir hafta boyunca '“Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz' kokartları takacaklarını kaydeden Arzu Ege, şöyle devam etti:
“Bugün aynı zamanda doğum günü olan Halil Serkan öğretmen artık bizlerle birlikte okul koridorlarında dolaşamayacak, öğrencilerin sesini duyamayacak, sorunlarını ve mutluluklarını öğretmenler odasında arkadaşlarına anlatamayacak, görev yaptığı lisede sınıfı boş kalacaktır. Bugün acımızı sizlerle paylaşmak istiyor ama Halil öğretmen için sadece yasta değil aynı zamanda isyanda olduğumuzu ilan etmek istiyoruz. Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır.ö 
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından 27 Mart günü Halil Serkan öğretmene sınıfında yapılan hakaretlerin sadece ona yönelik olmadığını savunan Arzu Ege, "Eğitim Sen’in yıllardır sürdürdüğü onur, emek ve demokrasi mücadelesine karşı sistemli saldırının sadece bir parçasıdır. Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını "destan yazmak" olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği "cebir" görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir. Bizler tüm bu baskılara karşı mesleğimizin gerektirdiği saygı, sevgi ve paylaşımı okullarımıza ayak bastığımız ilk günden beri sahiplenirken, özgürlük ve eşitliğin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunun da bilincindeyiz. Ölümüne sebep olunan arkadaşımız Halil Serkan Öz için onurumuz, haklarımız ve emeğimiz için mücadele etmeye davet ediyoruz” dedi. 

Ak Partili Coşkun: İnce'nin sözleri provokasyon

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, öğretmen Halil Serkan Öz’ün vefatı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi provokasyon yapmakla suçladı.
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Öz’ün ölümü dolayısıyla yazılı açıklama yaparak taziye mesajı yayınladı. Meclis çalışmalarından dolayı cenaze törenine katılamadığını kaydeden Temel Coşkun, "Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; Halil Serkan kardeşimizin ölümü hakkın tecelli etmesi ve ömrünün bitmesidir, buna inanmamız ve iman etmemiz lazım" dedi.

"Vali daha yumuşak dille uyarabilirdi" 

Vali Selim Cebiroğlu ve öğretmen Halil Serkan Öz’ün arasında yaşanan olaya değinen Coşkun, "Herkesi rahatsız eden ve duyduğum zaman beni de bir eğitimci olarak rahatsız eden bir hafta önce okulunda yaşadıkları olaylar maalesef yaşanmıştır. Keşke bunlar yaşanmasaydı, Sayın Valimiz görevi gereği bu uyarısını biraz daha yumuşak ve bire bir de yapsaydı. Eğitimci hassastır, naziktir. Yeri ve muhatapları açısından yaşanan bu olay hoş olmamıştır ve öğretmenimizi üzmüştür" dedi. 
Coşkun, olayın farklı yerlere çekildiğini ve siyaseten nemalanmaya çalışıldığını ifade ederek CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi suçladı. Eğitim camiası ve sendikaların tepkilerini normal karşıladığını ifade eden Temel Coşkun, şöyle devam etti: 

"Ancak malum milletvekilinin söylediklerini tam bir provokasyon ve tahrik olarak görüyorum. Olayı bir cinayet olarak yorumlamasını ve işi siyasallaştırmasını çok çirkin ve etikten yoksun bulduğumu ifade etmek istiyorum. Hele de her zaman yaptığı gibi Sayın Cumhurbaşkanı'mızı zikrederek kurusıkı atıp tutmasını yadırgadığımı ve çirkin bulduğumu ifade ediyor esefle kınıyorum. Bu tür olaylar toplumu germek için malzeme yapılmamalı, tam aksine biz siyasiler ve sağduyu sahibi insanlar, nerede yanlış yapıldığını ve bu tür olayların bir daha olmaması için neler yapılması gerektiğini konuşmalıyız. Elbette ki hata varsa ve kim yanlış yaparsa bu konuşulur ve gereği yapılır fakat bu şehrin hâkimi ve tek eğitimcisi Muharrem İnce değildir. Ailenin acısını istismar etmeye, eğitim camiasını daha fazla germeye hakkı yoktur. Sayın Vali de tüm Yalova da bu yaşanan olaydan dolayı son derece üzgündür. Ben bu vesile ile başta öğretmenimizin anne, babasına, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyorum.