Vali Mutlu canlı yayında 'cep' numarasını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: "Parka müdahale şu an için söz konusu değil; ama bu "asla olmayacak" anlamına gelmiyor." Vali Mutlu kendi GSM numarasını ekrandan vererek "Gençlerle yüz yüze görüşebileceğini" de söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, NTV canlı yayınında Gezi Parkı'na ilişkin soruları yanıtladı.

Vali Mutlu; Hülya Avşar'ın Başbakan Erdoğan'la görüşmesinin ardından verdiği "Başbakan'dan müdahale izlenimi aldım" demecine ilişkin "Parka müdahale şu an için söz konusu değil; ama bu "asla olmayacak" anlamına gelmiyor" dedi.

Vali Mutlu konuşmalarından satırbaşları şöyle:

'Müdahale olursa gruplar nasıl ayrıştırılacak?'
"Bizim birinci hedefimiz kesinlikle müdahale değil. Eğer öyle olsaydı. Geçen sabah ki çalışmamızda AKM'den ve anıttan pankartları indirmekle kalmaz Gezi Parkı'na da girerdik. O akşam biz isteseydik 200 metre daha gider. Hadi arkadaşlar toparlanın bu akşam evinizde yatacaksınız derdik."

"Gezi Parkı'na girildi mi"
"Kesinlikle girilmedi. Bazı gaz bombaları düşmüş olabilir, kokusu ulaşabilir çünkü çatışma ortamıydı. Girseydi zaten fotoğrafları herkes Twitter'dan paylaşırdı. Radikal gruplar bombaları atıp park içine de attı. ama isteseydik girerdik. Şu an bile."

Program sonunda Vali Mutlu kendi GSM numarasını ekrandan vererek "Gençlerle yüz yüze görüşebileceğini" söyledi. İşte Vali Mutlu'nun şikayetler için verdiği cep telefonu numarası: 532 307 86 67