Vali Mutlu'dan "Küçük Eller Büyük Hayaller" projesine destek

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Gençlik Platformu üyesi 27 öğrencinin 7 ay önce başlattıkları "Küçük Eller Büyük Hayaller" isimli projesini destekleyeceğini söyledi. Vali Mutlu, başarılı projeleri nedeniyle gençleri evinde ağırlayarak tebrik

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

  

 

İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Gençlik Platformu üyesi 27 öğrenciyi, ilkokulda okuyan küçük kardeşleri için 7 ay önce başlattıkları "Küçük Eller Büyük Hayaller" isimli projede kaydettikleri başarıyı tebrik etmek amacıyla, evinde misafir etti. Duyarlı gençleri dikkatle dinleyen Vali Mutlu, 3 saate yakın süren ziyaretin ilk aşamasında gençleri teker teker tanıyarak hangi okullarda okuduklarını öğrendi. Tanışmanın ardından öğrencileri dinlerken çok duygulandığını belirten Vali Mutlu, gençlerin onu çok eskilere götürdüğünü ifade etti.
Buluşmada, "Küçük Eller Büyük Hayaller" projesinin ayrıntılarını Vali Mutlu'yla paylaşan İstanbul Gençlik Platformu üyesi öğrenciler, projelerine destek beklediklerini söyledi. Vali Mutlu, projeden çok etkilendiğini ve her şekilde desteğini esirgemeyeceğini belirtti. İlk olarak da derneğin Eylül ayında gerçekleştireceği bin kişilik büyük toplantıları için onlara mekan sağlama sözü verdi.
Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Burak Arınalp, projelerinin amacını ise şöyle anlattı: "İlkokulda okuyan dar gelirli ailelerin çocukları için 10 haftalık bir eğitim programı hazırladık. Amacımız çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak. Bizim gibi olanakları olmayan ama büyük hayallere sahip çocuklara, hayallerine ulaşmak için farkındalık yaratabilmek. Onlara oyunlar eşliğinde hayal kurmayı, kendilerini ifade etmeyi ve çocuk haklarını öğretiyoruz ve çok olumlu karşılıklar alıyoruz. Çocuklar çok zeki ve hevesliler fakat kendilerinin, hayallerinin, hayatta olmak istedikleri yerin farkına varmak için bu tür bir desteğe ihtiyaçları var. Proje kapsamında ilk adresimiz Fikirtepe oldu. Daha sonra İstanbul'un bütün bölgelerini gezmeyi planlıyoruz."
Ziyaretin ilerleyen bölümlerinde Radyo İstanbul Ajansı program yapımcısı ve sunucusu Ömer Çelik, bağlaması ve türküleriyle Vali Mutlu ve konuklarına bir müzik ziyafeti sundu. Ömer Çelik'in türkülerine beraberce eşlik eden Vali Mutlu ve gençler keyifli dakikalar geçirdiler. 
Ziyaretin sonunda Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu İstanbul Gençlik Platformu üyeleri ile tek tek fotoğraf çektirip, öğrencileri uğurladı.