Vali odama bomba koydurdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik "1995'de üniversitemdeki odama bomba konuldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 1995 yılında üniversitedeki odasına bomba konulduğunu, bununla ilgili dönemin emniyet müdürünün kendisine "Sayın hocam ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim, sizin odanıza bombayı vali koydurdu" dediğini açıkladı.

Bir dizi programa katılmak üzere Konya'ya gelen Çelik, Dedeman Otel'de partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen "Tanıtım ve Medya Günleri" kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, demokrasilerde 4. güç olan medyanın önemine dikkati çekti. Medyanın aynı zamanda yönetimlerin aynası olduğunu ifade eden Çelik, "Biz de hep medyaya 'yüzümüze ayna tutun' diyoruz. Aynadaki görüntümüz rahatsız etmez ama ayna düz olursa rahatsız etmez. Tümsek, çukur ayna tutarsanız yüzümüze, bu medya, medya değildir. Her iktidarın yaptığı hatalar, eksiklikler vardır. Medya bunu gösterdiğinde müteşekkir oluruz. Medya zaman zaman sopa olarak kullanılır. Şantaj aleti, tehdit unsuru haline, etkinlik alanını genişletme aracı haline gelebiliyor. Ülkemizde de bu manada olumsuzluklar var" diye konuştu.

"Üniversitemdeki odama bomba konuldu"

Çelik, terörle mücadele konusunda Hükümet'in her konuda gereken adımı attığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Geçmişte başarılı olamamamızın temel sebeplerinden biri; devlet içerisindeki çeteleşmeler... Devlet gücünü kullanarak illegal faaliyetler yapan terör mekanizmaları. Bugün Ergenekon olarak karşımızda. Kimin eli kimin cebinde belli değildi. 1995'de benim üniversitemdeki odama bomba konuldu. Yiyecek ekmeğimiz vardı, bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuvarını aradım, 'ne oldu' diye. En sonunda yetkililer 'Boşuna üstüne gitme zara görürsün' dediler. Nedir bunun adı? Siz bunu nasıl izah ediyorsunuz? İlk defa burada söylüyorum. Dönemin emniyet müdürü bana 'Sayın hocam ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim, sizin odanıza bombayı vali koydurdu' dedi. Türkiye bunları yaşadı. Dolayısıyla terörün nereden çıkacağı, nereden geleceği belli olmayan bir tarafı var. Terörle mücadele devem edecek. Terör silah bırakmadığı sürece elimizi kolumuzu bağlayıp oturmamız söz konusu değil. Kürt vatandaşlarımızın makul, meşru, mantıklı taleplerine cevap vereceğiz. Olması gerekenleri yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Terör silah bırakmadığı zaman da terörle mücadele edeceğiz."

Çelik, gazetecilerin bu valinin kim olduğuyla ilgili ısrarlı sorusuna, "İnternete girerseniz çok rahat bulursunuz" diyerek, isim vermedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir