Van'da öğretmenler 1 Aralık'ta işbaşı yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Van'a atanan öğretmenlerin göreve başlama tarihini 1 Aralık 2011'e kadar uzattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı, dün Van'da meydana gelen depremin ardından ildeki okulların açılmasının ertelenmesine bağlı olarak, 14 Kasım 2011'de yapılması planlanan "İlk Dersi Sen Ver" programının iptal edildiğini bildirdi.Van'a atanan 800 öğretmenin göreve başlama tarihi de 1 Aralık'a kadar uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da ve Erciş ilçesinde Türkiye'yi yasa boğan depremden sonra eğitim öğretimin 14 Kasım 2011 tarihine kadar ertelenmesine karar verildiği anımsatıldı.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin deprem sonrasında moral ve motivasyon desteğini sağlamak amacıyla "İlk Dersi Sen Ver" projesi kapsamında sanatçılar, bilim insanları, sporcular ve hayırseverlerle birlikte okullar yeniden açıldığında Van'da olunmasının planlandığı belirtildi.

Ancak dün meydana gelen depremden sonra okulların açılış tarihinin 5 Aralık 2011'e ertelendiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bu nedenle 14 Kasım 2011'de yapmayı planladığımız İlk Dersi Sen Ver programımız iptal edilmiştir" bilgisine yer verildi.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen deprem nedeniyle resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere elektronik ortamda kurayla 2 Kasım 2011'de 800 öğretmenin atamasının yapıldığı, listesi ve atama kararnamelerinin Van'a gönderildiği de anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Atanan öğretmenlerden tebligatı beklemeden göreve başlamak isteyenlerin, 14 Kasım 2011 tarihi itibariyle göreve başlatılması bildirilmiş, ancak 9 Kasım 2011'de meydana gelen ikinci bir deprem nedeniyle Van ilinde eğitim öğretim 5 Aralık 2011 tarihine kadar ertelendiğinden 2 Kasım 2011 tarihinde atanan öğretmenlerden göreve başlamayanların göreve başlama tarihleri 1 Aralık 2011 tarihine kadar uzatılmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir