Van'da PKK operasyonu

Van Emniyeti, il genelinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 13 kişiyi gözaltına aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Van Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda 4'ü terör örgütü PKK üyesi 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyon başlatıldı.

Sabah saatlerinde kent merkezindeki üç mahallede bulunan çeşitli adreslere Özel Harekat timlerinin de katılımıyla eş zamanlı operasyonlar düzenleyen güvenlik güçleri, 4 terör örgütü PKK üyesi ile bu kişilere yardım ve yataklık ettiği belirlenen 9 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramada da çok sayıda el bombası ve çeşitli markalarda uzun namlulu silah ile mermi ele geçirildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Çatak'da polis memuru kaçırıldı

Öte yandan Van'ın Çatak ilçesinde görevli bir polis memuru, düğün dönüşü girdiği bir iş yerinde silahlı 3 kişi tarafından kaçırıldı.

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru N.Ö'nün, 09 Eylül 2011 tarihinde ilçede katıldığı düğün töreni dönüşü girdiği bir iş yerinde, ellerinde uzun namlulu silah bulunan 3 kişi tarafından kaçırıldığı belirtildi.

Olayın İlçe Emniyet Amirliğine bildirilmesinin ardından harekete geçen güvenlik güçlerinin bölgede geniş çaplı araştırma başlattığının kaydedildiği açıklamada, olayla ilgisi bulunan 6 kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Polis memurunun bulunması için İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bölgede operasyonlarını sürdürdüğü ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir