Vardan: Dünyanın ekseni MÜSİAD fuarında

MÜSİAD Başkanı, IBF Kongresi'ni bu yıl Haliç Kongre Merkezi'ne aldıklarını, fuarın yine CNR'da yapılacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 13. MÜSİAD Fuarı ve 14. IBF Kongresiyle ilgili olarak, "Bu iki faaliyet, İslam dünyasındaki en büyük ticari ve entelektüel organizasyonu temsil ediyor" dedi.

Vardan, İstanbul'da 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak olan fuar ile kongrenin tanıtım toplantısında, IBF Kongresi'ni bu yıl Haliç Kongre Merkezi'ne aldıklarını, fuarın yine CNR'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Şu ana kadar Mısır, Fas, Cezair, Irak ve Pakistan'ın her birinden gelecek heyetlerde, 200'er kişiden fazla işadamından ve toplamda da 3 bini aşkın işadamından teyit aldıklarını ifade eden Vardan, "Hedeflediğimiz 3 bindi, şimdiden bu rakamı geçtik. Bu organizasyonun en büyük özelliği İslam iş dünyasını buluşturan dünyadaki en büyük organizasyon olması. Bir başka deyişle, bu iki faaliyet, İslam dünyasındaki en büyük ticari ve entellektüel organizasyonu temsil ediyor. Burada sadece iş konuşulmuyor, İslam aleminin sorunları seçilerek tartışılıyor, çözüm getirilmeye çalışılıyor" dedi.

Vardan, bir süredir ülkede eksen tartışmaların sürüp gittiğine işaret ederek, "Bu soru bize sorulduğunda biz de, 'Türkiye'nin değil ama dünyanın ekseni bize doğru kayıyor. Türkiye, doğunun en batısı ve batının da en doğusu olma hüviyetiyle ticaretin merkezi haline geliyor' demiştik. Bugüne kadar organizasyonlarımıza gösterilen teveccühü görünce önceki söylemimizin doğruluğu bir kez daha ispatlanmış oldu. Buradan hareketle şimdi diyoruz ki, dünyanın ekseni MÜSİAD fuarında" diye konuştu.

ABD'den Çin'e, Endonezya'ya, Güney Afrika'dan Litvanya'ya, Rusya'ya kadar dünyanın 65 ülkesinden 3 binin üzerinde yabancı işadamının katılacağı, birçok ülkeden üst düzey protokol katılımının gerçekleşeceği IBF'de MÜSİAD üyelerinin de hazır bulunacağını dile getiren Vardan, 'Daha önce yer darlığı nedeniyle üyelerimizi kongreye alamıyorduk. Sonuçta bu yıl Haliç Kongre Merkezi binlerce yerli-yabacı işadamı ile üst düzey protokolü ağırlayacak tarihi günlerinden bir yenisini daha yaşayacak" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir