Varşova'da konut yapacak

MESA İnşaat, Varşova'da konut projesi gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-  MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, Varşova'da bu yılın sonunda bir konut projesi planlandığını, Varşova'da MESA'nın 3 ayrı arazisi bulunduğunu belirtti.

Aynagöz, Çengelköy'de MESA'da yaşamın başlaması dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Halkalı Atakent Özel Proje Alanı ve Tema Park ile ilgili olarak dünyanın en ünlü mimarlık ofislerinin hazırladığı özel projeler arasında bir seçim yapıldığını, ABD'li Gensler'in projesinin beğenildiğini ve şu an detaylandırılma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Yıl sonuna doğru inşa aşamasına geçilmesinin hedeflendiğini ifade eden Aynagöz, toplam 1,5 milyon metrekareye sahip bu devasa karma kullanımlı projede toplam 150.000 metrekare fuar merkezi yer alacağını kaydetti.

MESA & Nurol Bahçeşehir Projesi'nin 4. etabının satışına başlandığını, 182 dairelik projenin henüz lansmanının yapılmamasına karşın, 1 ayda 60 dairelik satış gerçekleştiğini söyleyen Aynagöz, satışların bu hızda gitmesi ile eylül-ekim ayında planlanan lansmana gerek kalmayacağını ifade etti.

Aynagös, yurt dışında bu dönem Suudi Arabistan ve Cezayir pazarlarıyla ilgilenildiği, küresel krizin etkisine erken giren ve daha derin hisseden Kazakistan'da dondurulan proje ile ilgili olarak bu ülkedeki gelişmelerin takip edildiğini belirtti.

Can Aynagöz, "Polonya Varşova'da bu yılın sonunda bir konut projesi planlanıyor. Varşova'da MESA'nın 3 ayrı arazisi bulunuyor" diye konuştu.

Aynagöz, "Kartal'da biri E-5 kenarında (17.000 metrekarelik arazi), biri de sahilde (yaklaşık 21.000 metre metrekarelik arazi) iki ayrı konut projesi, yıl sonuna kadar hayata geçirilecek. 200–250'şer dairelik bu iki projenin maliyetleri de, yaklaşık 807'er milyon lira civarında gerçekleşecek. Çamlıca'da da, muhtemelen villa ve az katlı apartmanlardan oluşacak ve toplamda 100-150 konuttan oluşacak bir projeye de yıl sonu ya da 2012 başında başlanacak" diye konuştu.

Verilen bilgiye göre, MESA'nın 40'ncı yılında gerçekleştirdiği Çengelköy'de MESA'da şu an satışlar metrekaresi 7.000 liranın üzerinden gerçekleştiriliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir