Vatan Caddesi yarın trafiğe 'kapalı'

Yarın Vatan Caddesi, yaya ve motorlu birliklerin provalarından dolayı kapalı olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 İSTANBUL - İstanbul'da, "Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" dolayısıyla yapılacak prova ve kutlamalar nedeniyle yarın ve 30 Ağustos'ta bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün 86. Yıl Dönümü dolayısıyla Vatan Caddesi'nde yarın yaya ve motorlu birliklerin katılımıyla provaların yapılacağı belirtildi. Hava muhalefeti nedeniyle yapılamaması durumunda provaların 24 Ağustos Pazar günü gerçekleştirileceği dile getirilen açıklamada, yarın, provalar yarın yapılamazsa 24 Ağustos ve kutlamaların gerçekleştirileceği 30 Ağustos tarihlerinde 05.00-16.00 saatleri arasında bazı yolların trafiğe kapatılacağı ifade edildi. Açıklamaya göre, trafiğe kapatılacak yol ve güzergahlar şöyle:

"Topkule, Mahmutbey Köprüsü, Vatan Caddesi (Aksaray Metro İstasyonuna kadar) ve bu yollara çıkan bütün yollar, Topkule, Mahmutbey Köprüsü, Vatan Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Topkapı, Edirnekapı Kavşağı, Vatan Caddesi Kesişim Noktası, Mahmutbey Yolu, Topkule arasında kalan yol, Mahmutbey Köprüsü ile Sultançiftliği Kavşağı arasında kalan yol, Mahmutbey Köprüsü-Habipler Yolu (Sultançiftliği Yolu)."

Alternatif yollar

Açıklamada, trafiğe kapatılan yollara alternatif olarak, D-100 Karayolu'ndan Vatan Caddesi'ne gidecek sürücülerin Haliç Tüneli-Edirnekapı-Fevzipaşa Bulvarı- Aksaray ya da Haliç Tüneli ve Ayvansaray ışıklarından Balat Yolu'nu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini, E-80 Karayolu'ndan geleceklerin, Milliyet Gazetesi karşısından TEM istikametini, Sahil Yolu'nu kullanacak sürücülerin de sahil güzergahından, Yenikapı-Kumkapı-Sirkeci yönünü kullanmaları istendi.

Vatan Caddesi'nden Fatih'teki hastanelere gelecek olan ambulans ve diğer araç sürücülerinin de sahil yolunu tercih ederek bölgedeki hastanelere ulaşması istenen açıklamada, Fatih'ten bu hastanelere gidecek sürücülerin de Atatürk Bulvarı-Aksaray ve Millet Caddesi'ni tercih etmesi gerektiği kaydedildi.