Vizeler kalktı, ayakkabı ihracatı arttı

TASD Başkanı Şeker, kalkan vizelerin yarattığı rüzgarla yılın ilk 6 ayında ayakkabıda yüzde 41,8'lik ihracat artışı yakaladıklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı İslam Şeker, bazı ülkelere kalkan vizelerin yarattığı rüzgarla yılın ilk 6 ayında ayakkabıda yüzde 41,8'lik ihracat artışı yakaladıklarını bildirdi.

Şeker, yazılı açıklamasında, yıllık 212 milyon çift ayakkabı üretimiyle Avrupa'nın 3. dünyanın ise 9. büyük üreticisi olan Türk ayakkabı sektörünün global krizden en hızlı çıkan sektör olduğunu, 18 bin 500 kayıtlı ayakkabı firmasında 240 bin kişinin çalıştığını belirtti.

Vizelerin kaldırılmasının yarattığı rüzgarı arkasına alan sektörün 2010 yılının ilk 6 ayında çok hızlı bir performans sergilediğini ve bunun sonucunda 2009'un ilk altı ayına kıyasla yüzde 41,8 oranında ihracat artışı elde ettiklerini ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

"Bu oran, Türkiye ihracat artış hızının tam iki katını ifade ediyor. En fazla ihracat yaptığımız ülkeler arasında 2009'a göre yüzde 137 artış ile Rusya, yüzde 88 artış ile Fransa, yüzde 35,3 artışla Irak, yüzde 21 artış ile Suudi Arabistan ve yüzde 12,4 artışla Almanya ilk beşte yer alıyor. Özellikle çevre ülkelerle ticari ilişkilerimizin artışında vizelerin kaldırılmasının etkisi var. Ayrıca yakın coğrafyamızda 'Türk ayakkabısı' artık bir imaj oluşturmaya başladı. Ayakkabıda kalite ve moda denince artık Türk ayakkabısı da akla geliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir