Volvo ağır ticari araç hedefini 3'e katladı

Volvo Grubu Türkiye Genel Müdürü Ericsson, 2010'da hedeflediklerinin üç katı kadar araç sattıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Volvo Grubu Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson, ağır ticari araçta Türkiye pazarının Avrupa'nın en hızlı büyüyen pazarları arasına girdiğini belirterek, 2010'da hedeflediklerinin üç katı kadar araç sattıklarını söyledi.

Volvo'nun ağır ticari araçlarda iddialı olduğu FM11 tipi çekicisinin satışı konusunda yetkili bayilerini de satış ağına dahil etmesi kapsamında İzmir'deki bayi Özmutlubaşlar Otomotiv şirketinde tören düzenlendi.

Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Volvo Grubu Türkiye Genel Müdürü Ericsson, bu yıl ağır ticari araçlar pazarında ciddi büyüme yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin Avrupa'da pazarını en fazla büyüten ülkeler arasında yer aldığını, buna paralel olarak kendilerinin de Türkiye pazarında hızla büyüdüğünü dile getiren Ericsson, ağırlığı 16 tonu geçen ağır ticari araç pazarında yüzde 5 paya sahip olduklarını, bunun yıl sonunda yüzde 5'e çıkmasını beklediklerini, ithal araçlar arasında da da yüzde 12 paya sahip olduklarını ifade etti.

2011 yılı için pazar büyüklüğünün 18-20 bin adet araç olarak göründüğünü, bunun bin 200-bin 500 arası bölümünü kendilerinin karşılayacağını dile getiren Ericsson, şunları söyledi:

"Şu anda araçlarımıza yoğun talep var. Bu yıl hedeflediğimizin üç katı kadar araç sattık. Sene başında kriz şartlarını da göz önünde tutarak 350 araç satmayı planlıyorduk, yılı bin civarı teslimatla kapatacağız. Satış ağına bayileri de dahil ederek daha agresif bir anlayışa geçiyoruz. 5 yıl içinde pazar payımızı en az 2'ye katlamak istiyoruz."

Ercisson, "Satış artarsa Türkiye'de üretim planı oluşur mu?" sorusuna, grubun İsveç, Belçika ve Rusya'da tesislerde üretim yaptığını, şu an için yeni bir tesise ihtiyaç duyulmadığını, Türkiye'de gelecek dönemde bayi ağının geliştirilmesi konusunda yatırımlar yapılacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir