Vurulma anı kemarada!

Diyarbakır'da dün gece çıkan olaylarda vurulan 17 yaşındaki eylemci hayatını kaybetti. Yakınları göstericinin polis tarafından vurulduğunu iddia etti. Emniyet ise göstericinin polise ateş açtığı sırada vurulduğu görüntüleri paylaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen izinsiz gösteride güvenlik güçlerine silah ve el yapımı patlayıcı ile saldıran gruba müdahale edildi. Göstericilere polisin müdahalesi sırasında, açılan ateşte 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak öldü. Olaylar sırasında 1 polis memuru da tüfekle açılan ateşte saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı.

 

 

Konuyla ilgili  Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Savaş Mahallesi'ndeki Yenikapı, Göçmen ve Köprülü sokak ile Fatih Paşa Mahallesi'ndeki Paşa Hamamı, Büklüm ve Mıgırdiç Margosyan sokakta polise saldıran gruba müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Bu sırada ağır yaralanan A.Ç (17) kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Şahsın ölümü ile ilgili net bilgiler savcı tarafından yapılacak otopsi doğrultusunda hazırlanacak rapor sonrası netlik kazanacaktır."

Emniyet Müdürlüğü, olayın görüntülerini basın kuruluşlarına dağıtarak, öldürülen Çakmak'ın polise ateş açtığını açıkladı.

Olay yerinde bulunanlar

Öt yandan olay yerinde değişik çapta MKE yapımı 24 boş kovan, av tüfeği kartuşu, 2 av tüfeği kartuş tıpası, 5 mermi gömleği parçası, 1 deforme mermi çekirdeği, 8 mermi çekirdeği parçası, 1 "alev gizleyen" olarak tabir edilen metal parça, 4 eldiven, 2 kan lekeli mendil ve patlamamış 4 el yapımı patlayıcının ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, 3 polis aracında isabet ve sekme izleri olduğu belirtildi.