Warhol'un tablosuna 38 milyon dolar

"Self-Portrait" isimli tablo bugüne kadar en yüksek fiyattan satılan Warhol tablosu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- ABD'li ünlü ressam, film yapımcısı ve yayıncı Andy Warhol'un bir tablosu, New York'ta yapılan müzayedede 38 milyon 444 bin dolara satıldı.

Christie's'e ait bir müzayede evinde düzenlenen açık artırmada, "Pop Art" sanat akımının en önemli temsilcisi olarak kabul edilen Warhol'un 1963-1964 yıllarında yaptığı, sanatçıyı bir yağmurluk ve güneş gözlüğüyle resmeden "Self-Portrait" (Otoportre) adlı tablosu, sanat koleksiyoncusu Florence Barron'ın ailesince satışa sunuldu. Florence Barron eseri 50 yıl kadar önce bir taksit ödeme planı yaptığı sırada yaklaşık 1600 dolara satın almıştı. 

Açık artırmada satışa sunulan  Warhol'un 8 tablosu toplam 91 milyon dolardan alıcı bulurken, sanatçının "Self-Portrait" adlı eseri, şimdiye kadar en yüksek fiyattan alıcı bulan Warhol tablosu oldu.

Satılan eserlerin yüzde 95'inin toplam 301 milyon 68 bin dolara satıldığı açık artırma, mali kriz nedeniyle sanat eserlerinin fiyatlarında büyük düşüşlerin görüldüğü 2008 yılının mayıs ayından bu yana Christie's tarafından düzenlenen en çok para getiren açık artırma oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir