Wizz Air, Aralık'ta Budapeşte uçuşlarına başlayacak

Wizz Air, İstanbul-Budapeşte uçuşlarını İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan 32,49 Euroya gerçekleştirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Macaristan merkezli havayolu şirketi Wizz Air, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan aralık ayında uçuşlara başlayacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ticaretten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Sabiha Gökçen havalimanının artan yolcu sayısıyla 2009 ve 2010 yılında dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı ünvanına sahip olduğunu belirterek, Wizz Air'in de doğu Avrupa'da hızla büyüyen havayolu şirketi olduğunu söyledi.

Aydın, Wizz Air'in katılımıyla İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndaki doğu Avrupa uçuşlarındaki eksiği kapatmış olacaklarını ifade etti.

Wizz Air'in ticaretten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı György Abran da Türk pazarına girmenin kendileri için çok büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, bugün itibarıyla İstanbul-Budapeşte biletlerinin satışa çıktığını bildirdi.

Biletlerin tek yön, her şey dahil 32,49 Euro olarak belirlendiğini söyleyen Abran, ilk uçuşun 17 Aralık 2010'da gerçekleşeceğini söyledi.

İstanbul-Budapeşte arasında seferlerin haftada 4 gün yapılacağını belirten Abran, gelecek yıl yaz aylarında Antalya'ya da uçuş başlatacaklarını dile getirdi.

Şirket hakkında da bilgi veren Abran, 34 adet Airbus'tan oluşan filoya sahip olduklarını ve bir yılda 9 milyon yolcu taşıdıklarını anlattı.

Abran, Türkiye ile Macaristan arasında karayoluyla gerçekleşen ulaşımı havayoluna çekmek istediklerini belirterek, 2 ülke arasında tarihten gelen dostluğa, iş ve turizm potansiyeline de işaret etti.

Bu arada havayolunun biletlerine "www.wizzair.com" sitesinden ulaşılabiliyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir