Yağış sürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Karabük, Amasya ve Tokat çevrelerinde etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Karabük, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı, Doğu Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Antalya Körfezi, Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. 

Kuvvetli yağış
Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Karabük, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (30) 
ANKARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren hafif sağanak yağışlı. (27) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (33) 
ADANA: Parçalı bulutlu. (31) 
ANTALYA: Az bulutlu. (36) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların, öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (23) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (23) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (35) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. 
AKDENİZ: Az bulutlu, iç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevreleri ile öğle saatlerinde bölge geneli sağanak yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Karabük, Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, öğle saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. 
DOĞU ANADOLU: Kuzeyi ile zamanla batısının parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusu, öğle saatlerinde Erzincan, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.