Yağış sürüyor, sıcaklıklar düşüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA – Türkiye genelinin yağışlı geçmesi beklenirken, hava sıcaklığı, iç ve kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, batı bölgeleri ile zamanla yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Yozgat çevreleri ile sabah ilk saatlerde Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere Antalya’nın batı kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın’ın kıyı kesimleri ve Balıkesir’in batı kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 
 
Hava sıcaklığının, iç ve kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmaması bekleniyor. 
 
Kuvvetli yağış
Yağışların, Antalya’nın batı kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın’ın kıyı kesimleri ve Balıkesir’in batı kıyılarında kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri lokal su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. 
 
Kuvvetli rüzgar
Meteoroloji, rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, Batı Akdeniz Kıyılarında kuvvetli, Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olunması yönünde uyardı. 
 
Buzlanma ve don olayı
Meteoroloji uzmanları, sabah ve gece saatlerinde, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ulaşımda aksamalar karşı vatandaşları dikkatli olmaları olması gerektiğini duyurdu. 
 
Çığ tehlikesi
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı da meteoroloji vatandaşlar “dikkatli ve tedbirli olun” uyarısı yaptı. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (10) 
ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah ilk saatlerde çevreleri ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı. (6) 
İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (15) 
ADANA: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (18) 
ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(16) 
SAMSUN: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu. (11) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı. (1) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5) 
DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu. (10) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin yüksek kesimlerinin sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye, Ayvalık) kuvvetli olması bekleniyor. 
EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinden itibaren İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, sabah ilk saatlerde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor. 
AKDENİZ: Çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere öğle saatlerinde Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde (Kemer, Finike, Kumluca, Kaş, Demre) kuvvetli olması bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Sivas ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde Ankara, Çankırı ve Eskişehir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah ilk saatlerde yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusu başta olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi öngörülüyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ve Diyarbakır çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.