Yağışlar devam edecek

Yağışların öğle saatlerine kadar Kırklareli, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli akşam saatlerine kadar da Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın güneyi, Kocaeli'nin doğu kesimleri, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manis

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Yağışların öğle saatlerine kadar Kırklareli, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli akşam saatlerine kadar da Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın güneyi, Kocaeli'nin doğu kesimleri, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak ile Kütahya çevrelerinde etkili olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerine kadar Kırklareli, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli akşam saatlerine kadar Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın güneyi, Kocaeli'nin doğu kesimleri, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak ile Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, iç ve batı bölgelerde 3 ila 6 derece azalacak. Rüzgar ise genellikle güney ve batı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da yer yer kuvvetlice esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışları; öğle saatlerine kadar Kırklareli, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli akşam saatlerine kadar Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın güneyi, Kocaeli'nin doğu kesimleri, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak ile Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice esmesi beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. (25)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerine kadar batı kesimleri ile zamanla il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde puslu. (30)
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)
SAMSUN: Parçalı ve yer yer çok bulutlu öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)
ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu. (24)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (34)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar Kırklareli, İstanbul, Yalova ile Bursa'nın güney ve Kocaeli çevrelerinde, akşam saatlerine kadar Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar İzmir, Manisa,Kütahya, Aydın, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının yer yer çok bulutlu, sabah Adana çevreleri puslu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu akşam saatlerine kadar Ankara, Eskişehir, Çankırı ile Sivas'ın kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Karabük ile Zonguldak'ın güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Çorum çevreleri puslu, öğle saatlerinde Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Gümüşhane ile Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, bölgenin kuzeybatısı yer yer parçalı ve çok bulutlu.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.