Yağışlar sürecek sıcaklık düşecek

Hafta sonu kendisini gösteren yağışlı hava etkisini artırarak devam edecek. Sıcaklıklar ise 4 ila 8 derece arasında düşmesi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Yurdun büyük bir bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Kayseri, Sivas, Niğde, Çankırı, Giresun, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Kayseri, Sivas, Niğde, Çankırı, Giresun, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. 

Rüzgar ise genellikle batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette; Akdeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. 

Kuvvetli yağış ve rüzgar geliyor

Yağışların, Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Kayseri, Sivas, Niğde, Çankırı, Giresun, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Rüzgarın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden, yağış alan yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğine işaret eden Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

Toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji ayrıca Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden esen kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer toz taşınımı beklendiğini bildirerek, hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi. 

İşte bazı illerde hava durumu:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24) 

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21) 

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26) 

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29) 

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu. (25) 

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (19) 

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22) 

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu. (29) 

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Sivas, Kayseri, Niğde ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde yer yer kuvvetli olacak. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta Karadeniz kesimi ile Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; sabah saatlerinde batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney yönlerden kuvvetli olarak esecek rüzgarla birlikte bölgenin doğusunda yer yer toz taşınımı öngörülüyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir