Yağışlar yurt genelinde sürecek

Türkiye'nin büyük bir bölümünde kuvvetli yağışlar etkisini sürdürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin büyük bir bölümünde kuvvetli yağışlar etkisini sürdürecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurt genelinde görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege Kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Antalya, Kahramanmaraş, Niğde ve Adana'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, kuzeydoğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar genellikle batı ve güneybatı (Lodos), Marmara'nın batısında doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağışa dikkat

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege Kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Antalya, Kahramanmaraş, Niğde ve Adana'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 18

ANKARA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 20

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor 20

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 26

SAMSUN: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 22

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 13

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 23

Bölgeler

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş ile Adana'nın kuzeyinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Niğde, Sivas ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Artvin, Gümüşhane, Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısında kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Batman ve Siirt çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir