Yağışlı hava etkili olacak

Ege bölgesi, Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARAR - Yağışlı hava, Ege, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Isparta, Burdur, Tokat, Çorum, Ardahan, Antalya, Mersin, Erzurum ve Kars'ta etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Ege, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Isparta, Burdur, Tokat, Çorum, Ardahan ile Antalya ve Mersin'in iç kesimleri, Erzurum ve Kars'ın kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege bölgesi, Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Yağışların; Ege bölgesi, Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (26)
ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)
İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)
ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (30)
ANTALYA: Parçalı bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)
SAMSUN: Parçalı bulutlu. (25)
ERZURUM: Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(22)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (34)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur ile Antalya ve Mersin'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.
İÇANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Trabzon, Rize, Tokat ve Çorum çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevreleri ile Erzurum ve Kars'ın kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir