Yağışlı hava etkisini sürdürecek

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile İstanbul'un kuzey, Kırklareli'nin kıyı ve Çanakkale'nin doğu kesimleri yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Erzurum ve Ardahan çevreleri ile İstanbul'un kuzey, Kırklareli'nin kıyı ve Çanakkale'nin doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında, Marmara'nın batısında mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve doğu, Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

Rüzgarın; Marmara'nın kuzeyi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Bölgelerde hava

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile İstanbul'un kuzey, Kırklareli'nin kıyı ve Çanakkale'nin doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, kuzey ve iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Bartın, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimi ile öğle saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin batısı ile Erzurum ve Ardahan, akşam saatlerinde Malatya ve Erzurum çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis, öğle saatlerinde Adıyaman çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bazı illerde hava

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, kuzey ilçeleri sağanak yağışlı.(16)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kuzey kesimleri, öğle saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu.(20)

ADANA: Parçalı, yer yer çok bulutlu.(27)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (24)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı. (19)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (13)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (22) 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir