Yağışlı hava geliyor

Türkiye, akşam saatlerinden sonra Güney Ege'den başlayarak, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisi altında kalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hava sıcaklığı, hafta sonuna kadar ülkenin iç ve batı bölgelerinde 4 ila 8 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Yarınki yağışların Ege Bölgesi geneli, Marmara'nın güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, güneyli yönlerden saatte 60-80 kilometre hızla, kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz bölgeleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek. Yağışlar, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli olacak.

Cuma günü sağanak ve gök gürültülü sağanak, Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkisini göstermeye devam edecek.

Yağışlı sistem, hafta sonunda da yurdun orta kesimlerinde etkili olacak.

Hava sıcaklığı, yarın batı bölgelerinden başlayarak hafta sonuna kadar ülkenin iç ve batı bölgelerinde 4 ila 8 derece azalacak.

Bu hafta kuvvetli gök gürültülü sağanakların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir