Yağmur, 272 konut ve 53 işyerine zarar verdi

Kocaeli'de evi ve iş yeri zarar gören vatandaşlara devlet sahip çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - Kocaeli Valiliği, aşırı yağışlar sonucu oluşan su baskınlarında 272 konut ile 53 iş yerinin hasar gördüğü, evleri hasar gören ve mağdur olan vatandaşlara toplam 333 bin 600 TL yardım yapıldığını bildirdi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 23 Haziranda gece 23.00 sıralarında etkili olan ve yaklaşık 3 saat süren sağanağın ardından yaşanan su baskınları sonucu Gebze ve Çayırova kaymakamlıkları bünyesinde kriz büroları oluşturulduğu hatırlatıldı.

Hasar tespit ekiplerinin yapmış olduğu ilk incelemelere göre 272 konut ve 53 iş yeri hasar gördüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konutu hasar gören ve mağdur olan vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ilk etapta toplam 333 bin 600 TL yardım yapılmıştır. Konutları kullanılamayacak durumundaki 3 aile de belediyeye ait Çağdaş Kent konutlarına yerleştirilmiştir. Şiddetli yağış nedeniyle oluşan sele kapılan 1980 doğumlu Özgür Doğan ve eşi 1982 doğumlu Esin Doğan hayatlarını kaybetmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir