Yağmur geliyor!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ANKARA – Yağışlar, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Kastamonu çevrelerinde etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklık, güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İstanbul çevreleri ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek. 

Meteoroloji Türkiye’nin güney, iç ve doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. (29) 
ANKARA: Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu. (35) 
İZMİR: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu. (31) 
ADANA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu. (33) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (28) 
SAMSUN: Az bulutlu ve açık. (28) 
ERZURUM: Parçalı bulutlu. (29) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (41) 

Bölgelerde hava durumu

[PAGE]

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile gece saatlerinde bölgenin batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
AKDENİZ: Az bulutlu, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzeybatı kesimleri parçalı bulutlu, Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile zamanla Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık. 
DOĞU ANADOLU: Doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.