Yalçıntaş için ikinci itiraz gündemde

İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avdagiç, bu hafta içinde ikinci bir itiraz daha yapılmasının gündemde olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekib Avdagiç, hakkındaki soruşturma dolayısıyla tutuklu bulunan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş için bu hafta içinde ikinci bir itiraz daha yapılmasının gündemde olduğunu bildirdi.

Başkan Yalçıntaş'ın içinde bulunduğu durumla ilgili meclis üyelerini bilgilendirmek zorunda olduğunu belirten Avdagiç, dün Yalçıntaş'ı ziyarete gittiklerini söyledi. Avdagiç, Yalçıntaş'ın sağlığının iyi olduğunu ve suçsuzluğuna inancının tam olduğunu söyledi.  

Şekib Avdagiç, İTO Başkanı Yalçıntaş'ın, tedbiren tutuklu tutulması kararlaştırıldığında, İTO Yönetim Kurulu olarak Meclis Başkanı ile birlikte bir kriz komitesi kurduklarını, yapılması gerekenleri belirlediklerini söyledi.

Yalçıntaş'ın bir an önce tedbiren tutuklu tutulması halinin sona erdirilmesi için İstanbul ve Ankara'da ceza hukuku konusunda öne çıkmış uzman isimlerden oluşan bir avukatlar ekibi oluşturduklarını, avukatların çalışmaları neticesinde geçen hafta içinde ilk itirazı gerçekleştirdiklerini, bu itirazın "mevcut durumun değişmediği" gerekçesiyle reddedildiğini hatırlatan Avdagiç, şunları kaydetti:

"Biz başkanımızın tedbiren tutuklu tutulması tarihinden itibaren birçok şeyin değiştiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu hafta içinde ikinci bir itiraz daha yapılması gündemde. En kısa zamanda başkanımızın aramızda olacağını ümit ediyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir