Yalçıntaş tahliye oldu

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Yalçıntaş ve Pehlivan'ın tahliyelerine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili "rüşvet" iddiaları konusunda başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre, avukatları Yalçıntaş ile soruşturma kapsamında tutuklanan diğer zanlılardan avukat Abdullah Pehlivan'ın tutukluluklarına itirazda bulundu.

Talebi değerlendiren Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Yalçıntaş ve Pehlivan'ın tutukluluk hallerinin kaldırılarak tahliyelerine karar verdi.

Yönetim Kurulu üyeleri, Yalçıntaş'ı karşılamak üzere Ankara'ya gidiyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyeleri, hakkında tahliye kararı çıkan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ı karşılamak üzere 17.00 uçağıyla Ankara'ya gidiyor.

İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada, bu süreçte Türk adaletine güvenlerini hiçbir zaman kaybetmediklerini belirtti.

Avdagiç, süreci sabahtan beri yakından takip ettiklerini, kesin haberin toplantı esnasında geldiğini bildirdi.

Beklentilerinin bu aşamada Başkan Yalçıntaş'ın tutuksuz olarak yargılanmaya devam etmesi olduğunu ifade eden Avdagiç, "Sayın Başkanın suçsuzluğuna güveniyoruz. Bu yargılama süreci sonunda da bu neticeye varılacağına olan inancımız tamdır. Hep beraber sükunetle ve suhuletle bir karşılama yapacağız" diye konuştu.

"Adalet en sonunda yerini bulacak"

İTO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Develioğlu da karara ilişkin olarak, "Heyecanlıyız. Bütün yönetim kurulu üyeleri olarak hep beraber Başkanı almaya gidiyoruz. Şimdi yapacağımız şey o. Şu anda 5 uçağı ile Ankara'ya gidiyoruz. Adalet eninde sonunda yerini buldu, bulacak" dedi.

Tahliye haberi toplantı sırasında geldi

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tahliye haberi, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin, İTO Yönetim Kurulu'na, Murat Yalçıntaş'ın tutuklanmasından dolayı üzüntülerini dile getirmek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında geldi.

İTO Başkan Vekili Şekib Avdagiç, toplantı esnasında telefonu aracılığıyla avukatlardan aldığı tahliye kararı haberini toplantıya katılanlarla paylaştı. Karar toplantıya katılanlar tarafından sevinç gösterisi ve alkışlarla karşılandı.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Akdoğan da gelen haber üzerine, "Acıları ve kederleri paylaşmak için geldiğimiz İTO'da bu sefer sevinçlerimizi paylaşacak bir ortam yaratacağız. İTO'nun bütün yönetim kurulu üyelerini biz Kırıkkale'ye davet ediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir