Yalçıntaş'ın masumiyetinden şüphemiz yok

Avdagiç, "Başkanımız hiçbir yasa dışı işin, hiçbir hukuk dışı faaliyetin ya da oluşumun içinde değildir, olmamıştır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanvekili Şekib Avdagiç, İTO camiası olarak yekvücut şekilde dün tutuklanan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın arkasında olduklarını belirterek, "Başkanımız hiçbir yasa dışı işin, hiçbir hukuk dışı faaliyetin ya da oluşumun içinde değildir, olmamıştır. Bizim Murat Yalçıntaş'ın masumiyetinden zerre kadar şüphemiz yoktur" dedi.

Yalçıntaş tutuklandı

Avdagiç, Murat Yalçıntaş'ın bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili "rüşvet" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmasına ilişkin, Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve İTO Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte İTO Merkez Binası'nda basın toplantısı düzenledi.

İTO yönetim kurulu, meclisi, kısaca İTO camiası olarak yekvücut şekilde Yalçıntaş'ın arkasında olduklarını vurgulayan Avdagiç, şöyle devam etti:

"Çünkü Murat Yalçıntaş'la İTO'da 6 yıldır yol arkadaşlığı yapan bizler şuna kesinlikle inanıyoruz ki Başkanımız doğruluğun, dürüstlüğün, hak ve adaletten sapmayan ilkeli davranış ve yaklaşımların en büyük savunucusu ve uygulayıcısıdır. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki sayın Başkanımız hiçbir yasa dışı işin, hiçbir hukuk dışı faaliyetin ya da oluşumun içinde değildir, olmamıştır. Bizim Murat Yalçıntaş'ın çalışma arkadaşları olarak onun masumiyetinden zerre kadar şüphemiz yoktur."

"Bu karar canımızı acıttı"

Avdagiç, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tutuklanması kararının canlarını acıttığını, içlerini yaktığını çünkü bu kararın gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu belirterek, karara en kısa zamanda itiraz edileceğini ve en kısa zamanda düzeltileceğini ifade etti.

Elbette hukuk ve adalete saygılı olduklarını dile getiren Avdagiç, şöyle devam etti:

''Ama şunu da belirtmek zorundayım, bu karar canımızı acıtmış, içimizi yakmıştır çünkü bu karar, avukatlardan aldığımız bilgiye göre, kabul edilebilir değildir. Gerçeği yansıtmaktan uzaktır. Niçin böyle konuşuyorum? Hiç kimse şunu gözden kaçırmasın, Murat Yalçıntaş bu iddialar ortaya çıktığında programını yarıda keserek Türk adaletinin çağrısına uyarak erken gelmiştir.''

"Başkanımız üzerinden bir hesaplaşma içine girilmesin"

Yalçıntaş'ın mevcut durumunun, İTO Yönetim Kurulu, Meclisi ve camiası tarafından yakından takip edildiğini belirten Avdagiç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sayın başkanımız çok kısa bir süre içinde görevinin başında olmalıdır. Murat Yalçıntaş, İTO'nun başında olmalıdır. Murat Yalçıntaş, ASCAME'nin başında olmalıdır. Murat Yalçıntaş, İstanbul iş dünyasının başında olmalıdır. İş dünyası dört gözle bunu beklemektedir.

Bu karara en kısa zamanda itiraz edilecektir. Bu karar, en kısa zamanda düzeltilecektir.

Bilmenizi istiyoruz ki İTO olarak biz, hiç kimse ve hiçbir kurumun, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş üzerinden, başkanımız üzerinden bir hesaplaşma içine girmesine izin vermeyeceğiz. Murat Yalçıntaş, sadece İstanbul'u değil, tüm Türkiye'yi bütün dünyada temsil eden en önemli aktörlerden biridir. Tek gayesi ülkesine ve milletine hizmet olan Murat Yalçıntaş'ın önünü kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Biz inanıyoruz ki her gece iki gündüz arasındadır ve gün ışığı yakındır.''

"İtiraz için 7 gün var"

Avdagiç, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tutuklanması kararına itiraz için 7 günlük süre bulunduğunu bildirdi.

Avdagiç, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tutuklanmasına ilişkin Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve İTO yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir