Yalova Valisi olayı 'doğruladı'

Halil Serkan Öz’ü öğrencilerinin önünde aşağıladığı , üzdüğü, kalp krizine neden olduğu iddiasıyla suçlanan Yalova Valisi Cebiroğlu ilk kez konuştu: "Gürültü vardı. Tıraş olmamıştı. ‘Sen nasıl öğretmenlik yapıyorsun’ dedim."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğrencilerin önünde azarlayıp dışarı çıkmasını istediği ileri sürülen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün (42), kendisine destek için düzenlenen ‘Öğretmene Saygı Mitingi’nde yaşamını yitirmesinin ardından sadece “Çok üzgünüm” diyen Vali ilk kez açıklama yaptı. Tartışmaların odağında olan Vali Cebiroğlu, 27 Mart’ta Termal Fen Lisesi’nde yaşanan diyaloğu şu şekilde anlattı:

'Öğrencilerine böyle mi örnek olacaksın' dedim

“Koridorda yürürken, gürültü üzerine sesin geldiği sınıfa yöneldik. Öğretmenimiz masasında oturmuş, telefonu ile meşguldü. Ders işlenmiyordu, tahta tertemizdi. ‘Hocam bu sınıfın hali nedir? Sen nasıl öğretmenlik yapıyorsun’ dedim. Sakalı 4-5 günlük, tıraş olmamış ve giyimi özensizdi. ‘Öğrencilerine böyle mi örnek olacaksın’ dedim. Kastettiğim, kendisinin dağınıklığı, umursamazlığı, sınıfın düzensizliği idi. Gidip sakal tıraşı olmasını söyledim. Bilahare, öğretmenler odasında tüm öğretmenler ile sohbet toplantısı yaptım. Merhum öğretmen de toplantıya tıraşını olmuş olarak katıldı. Güzel bir sohbet gerçekleştirdik.”

Bu konularda ilginizi çekebilir