Yalova'da kim kazandı?

Seçimin en çekişmeli geçtiği illerden Yalova'da 1 oy farkla seçimi AK Parti'nin kazandığı bildirilirken, CHP'li İnce'den “Yalova’yı 1 oyla kaybettiğimiz iddiası bilgi kirliliğidir, Yalova Belediye Başkanı Salman olmuştur" açıklaması geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - Yerel seçimlerin en ilginç sonuçlarından biri Yalova’da yaşanıyor. Çekişmeli geçen seçim mücadelesinde Yalova merkezde 85 bin 561 seçmen 299 sandıkta tercihlerini belirledi. 04.30'a kadar süren tartışmalı sayımlardan sonra, Yalova Belediye Başkanlığı'na, bir oy farkla yeniden AK Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Bilgin Koçal'ın kazandığı açıklandı.

Yalova Seçim Kurulu Başkanı Ali Karadağ'ın doğruladığı bu bilgilerden sonra Koçal'ı, CHP adayı Vefa Salman ve MHP adayı Ahmet Kaplan izledi. CHP adayı Vefa Salman'ın sonuca itiraz edeceği belirtildi.

CHP'li İnce: CHP adayı Salman kazandı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Yalova’yı 1 oyla kaybettiğimiz iddiası bilgi kirliliğidir, doğru değildir” dedi. 

İnce, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “CHP adayı Vefa Salman 152 oyla seçimi kazanmıştır. Sabaha kadar sandık sonuçları tekrar tekrar kontrol edilmiş ve sayılmıştır. Yalova’da 1137 nolu sandıkta 154 olan oyumuz 1 olarak yazılmış, 1070 nolu sandıkta ise 135 olan oyumuz 0 olarak yazılmıştır. AKP’nin de bir sandıkta 136 oyu yazılmamış. Sandıkları tek tek inceledik. Sonuç Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman olmuştur, hayırlı olsun” dedi.

"İtirazlar neticeleninceye kadar Belediye Başkanı Koçal'dır"

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise farkın Koçal lehine 1 değil 106 olması gerektiğini öne sürerek, oyların yeniden sayılmasını isteyeceklerini bildirdi.

Şu anda Koçal'ın 1 oy farkla önde bulunmasının geçerli olduğunu dile getiren Coşkun, "İtirazlar tabii var. O itirazların değerlendirmesi yapılıp neticeleninceye kadar Belediye Başkanımız Yakup Bilgin Koçal'dır. Onların da itirazları var, bizim de yeni itirazlarımız var." şeklinde konuştu.