"Yanan alanlar başka maksatla tahsis edilemez'

Dün akşam saatlerinde Sürmene'de meydana gelen orman yangınına ilişkin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu twitter hesabı üzerinden yanan alanların başka başka maksatla tahsis edilmeyeceği açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Sürmene ilçesi Çamburnu mevkisinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıkalamada, yangının 15-20 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye birimlerinin, orman teşkilatına bağlı yangın söndürme arazözlerinin, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğüne bağlı tüm birimlerin olay yerine intikal ettiklerini aktaran Yavuz, "Alan tabiat harikası bir alan, çok güzel bir bölge. Dik bir arazi yapısı olması nedeniyle belki müdahalede zorlanılıyor ama alana tamamen hakim olduk. Çok şükür şu anda yangın rüzgarın da kesilmesiyle birlikte kontrol altına alınmış durumda. Kısmen belli yerler yanıyor ama makinalarla, arazözlerle, itfaiyelerle birlikte müdahale edildi. Endişe edecek hiçbir durum kalmadı." dedi.

Yavuz, sosyal medyada "yangının yerleşim alanlarına intikal ettiği, yerleşim alanlarının yanmaya başladığı" gibi gerçekle alakası olmayan haberlerin yayılmaya başladığına dikkati çekerek, "Ama bunun müdahalesini sosyal medya üzerinden yaptık. Bir fotoğraf yayınlanmış, o fotoğraf bu akşam Düzköy ilçemizin Gürgendağ Mahallesinde meydana gelen ve benim de bizzat gittiğim, anında söndürdüğümüz bir yangına ait. Herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı yangına ait bir fotoğraftır. Bunların kesinlikle itibar edilmemesi gereken asparagas haberler olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Bakan Eroğlu'dan açıklama

Dün akşam saatlerinde Sürmene'de meydana gelen orman yangınına ilişkin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. 

Yanan arazilerin ağaçlandırılacağını söyleyen Bakan Eroğlu, arazilerin orman vasfının korunacağına dikkat çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir