Yangın kontrol altına alındı

Kahramanmaraş'ta bir fabrikadada çıkan ve bir başka fabrikaya sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta iplik fabrikasında çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle başka bir tekstil fabrikasına sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin gece boyunca süren çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı.

Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu üzerinde bulunan Untaş İplik Fabrikasında dün çıkan ve bitişiğindeki Ede Tekstil'e sıçrayarak büyüyen yangına, Kahramanmaraş Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve çevre illerden gelen itfaiye ekipleri sabaha kadar müdahale etti.

Su ve köpük sıkarak, yangının bir boya fabrikası ve petrol istasyonuna sıçramasının önüne geçen itfaiye ekipleri, Ede Tekstil tesislerinde soğutma çalışmalarını bitirdi.

Untaş İplik'te de kontrol altına alınan yangın, idari ve fabrikanın bazı bölümlerinde küçük çaplı sürüyor. 3 itfaiye aracı yangına müdahale ediyor.

Sabah işyerlerine çalışmak üzere gelen işçiler ise fabrikalarının yandığını görünce büyük şaşkınlık yaşadılar.

Untaş İplik'in sahiplerinden Ömer Uncu, yangının iplik karışım bölümünde bir alevlenmeden dolayı çıktığını tahmin ettiklerini belirtti.

Fabrikanın yüzde 90'ının yandığını kaydeden Uncu, "Fabrikamız sigortalı. Zararımız çok büyük. Üzgünüz, ama en çok sevindiğimiz can kaybımız olmamasıdır. İşçilerimize hiçbir zarar gelmemesi bizi mutlu etti" dedi.

Bu arada, yangın nedeniyle Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu halen tek yönlü olarak ulaşıma kapalı bulunuyor.

Untaş İplik Fabrikasında dün akşam henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyerek, Ede Tekstil tesislerine sıçrayan yangını söndürme çalışmalarına, Kahramanmaraş Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri katılmıştı. 2 fabrikada 2 bin ton dolayında pamuk bulunduğu, makinelerin yangından büyük zarar gördüğü, fabrikalarda 500 işçinin istihdam edildiği belirtilmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir