Yangın kontrol altında

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Kepsut ilçesindeki orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde salı günü öğleden sonra başlayan yangın, kontrol altına alındı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Kepsut ilçesindeki orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

Turhan, Bigadiç ilçesine bağlı Çaldere köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın alanının çevrelendiğini, helikopter ve arazözlerle soğutma çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Rüzgar nedeniyle yer yer alevlenmeler yaşandığına dikkati çeken Turhan, "Herhangi bir sıkıntımız yok. Yangın tamamen kontrol altına alındı" dedi.

Sarıfakılar köyünde bir tarım arazisinde başlayan bu yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini dile getiren Turhan, sabotaj ihtimalinin zayıf olduğunu kaydetti.

Alevlerden 5 köyün ciddi şekilde etkilendiğini, 5 evin yandığını, yaklaşık 60 küçükbaş hayvan kayıp ya da telef olduğunu bildiren Turhan, böylesine büyük bir yangında can kaybı yaşanmamasını teselli olarak gördüklerini anlattı.

Turhan, Kepsut'a bağlı Mezitler köyünde dün ayrı bir yangın çıktığını hatırlatarak, burasının iki gündür devam eden yangın alanına 10 kilometre uzak olduğunu dile getirdi. Konuyu araştırdıklarını vurgulayan Turhan, "Mezitler köyündeki yangınla ilgili adli bir işlemin gerektirdiği sebep olabilir" diye konuştu.