Yangında 40 hektar alan zarar gördü

Yenidoğan beldesinde çıkan; kısa sürede ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Aydın'ın Söke ilçesinin Yenidoğan beldesinde dün akşam zeytinlik alanda başlayıp ormana sıçrayan yangının tümüyle kontrol altına alındığı bildirildi.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, yaptığı açıklamada, Yenidoğan beldesindeki yangının çok geniş bir alanda etkili olduğunu belirtti.

Yangının dün gece boyunca süren mücadele sonucunda tamamen kontrol altına alındığını, ekiplerin 16 arazöz ve 2 dozerle bölgede soğutma ve yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Demirezer, "Yangında 40 hektar alan zarar gördü. Yanan alanın yarısı zeytinlik ve makilik alan, yarısı yeni ağaçlandırılmış alan" dedi.

Demirezer, dün gece yerleşim birimlerine yaklaşan yangının evlerde zarara yol açmadan önlendiğini, yangının nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatılacağını sözlerine ekledi.

Manavgat'ta 5 hektarlık  kızılçam ormanı yandı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı.

Taşağıl Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, yaptığı açıklamada, Beşkonak köyü Burmahan mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladığını, yangının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldığını kaydetti.

Yangına 3 helikopter, 2 uçak, Orman İşletmesi ve belediyelere ait 40'ın üzerinde arazöz ve yangın söndürme işçileriyle müdahale edildiğini belirten Okudan, söndürme çalışmalarına vatandaşların da destek verdiğini bildirdi.

Cengiz Okudan, yoğun çalışmalar sonucunda yangının kontrol altına alındığını, şu ana kadar 5 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğünü ifade etti.

Okudan, bölgedeki rüzgar göz önünde bulundurularak ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir