Yapı Kredi, dünyanın ilk elektrik üreten gemisine finansman sağladı

Banka, Karadeniz Powership Doğan Bey'in yapımı için 130 milyon dolar tutarında finansman sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi'nin, dünyanın ilk elektrik üreten gemisi Karadeniz Powership Doğan Bey'in yapımında kullanılması amacıyla Karadeniz Holding'e 130 milyon dolar tutarında finansman sağladığı bildirildi.

Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz Holding tarafından geliştirilip yürütülen Dostluk Enerjisi (Power of Friendship) projesi kapsamında inşa edilen iki gemiden biri olan Karadeniz Powership Doğan Bey ile Irak çevresindeki ülkelerin acil elektrik ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiği ifade edildi. Açıklamada, Yapı Kredi finansmanı ile inşaatı devam eden ikinci gemi Karadeniz Powership Kaya Bey'in faaliyete geçmesiyle Basra Bölgesi'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unun karşılanmasının amaçlandığı duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yapı Kredi Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, ekonomik beklentilerdeki belirsizliğin yatırımların askıya alınmasına neden olduğu 2009 yılında isabetli bir öngörü ve inançla yüzen elektrik santrali projesinin tek finansörü olduklarını kaydetti.

Finansman bulmakta zorlanan tüm doğru proje ve girişimcilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Açıkalın, inandıkları projelere uzun vadeli ve uygun maliyetli finansman kaynağı yaratmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir