Yapı Kredi'den BRICT ülkelerine yatırım fonu

Banka, Yapı Kredi B Tipi yüzde 100 Anapara Garantili 17. Alt Fon için talep toplamaya başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Türkiye'den oluşan gelişmekte olan BRICT ülkelerinin hisse senetlerini içeren endeksin yükselişinden getiri sağlamayı hedefleyen Yapı Kredi B Tipi yüzde 100 Anapara Garantili 17. Alt Fon için talep toplamaya başlayacak.

Yapı Kredi'de yapılan açıklamaya göre, bugünden itibaren başlayarak 3 Mart 2011 tarihine kadar satışa sunulacak Fonun yatırım dönemi 4 Mart 2011'de başlayıp 25 Nisan 2012 (418 gün) tarihinde sona eriyor. Minimum 5 bin TL ile yatırım yapılabilinecek Fona alım başvuruları Yapı Kredi şubelerinden yapılabilecek.

Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in yüksek büyüme potansiyelleri ile global ekonomiye etkileri açısından dikkati çekici konumda bulunduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Güçlü ekonomisi ile son yıllarda gelişmekte olan piyasalar içerisinde ön plana çıkan Türkiye ise yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Önümüzdeki dönemde BRICT ülkelerinde büyümenin devam etmesini ve bu ülkelerin dünya ekonomisindeki konumlarını daha da güçlendirmelerini bekliyoruz. Bu sebeple yatırımcılarımıza, BRICT ülkelerindeki şirketlerin dünyanın belli başlı seçilmiş büyük borsalarına kote olan, işlem hacmi ve borsa değeri olarak belirlenmiş alt limitin üzerindeki hisse senetlerinden oluşan endekse yatırım yapan B Tipi yüzde 100 Anapara Garantili 17. Alt Fonu sunuyoruz. Fonumuzun, gelişmekte olan ülke piyasalarının önümüzdeki dönemdeki performans potansiyelinden anapara garantisi ile yararlanmak isteyen yatırımcılar için uygun bir yatırım alternatifi olacağını düşünüyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir