Yapı Kredi'den Hazine destekli yatırım kredisi

İşbirliği, kalkınmada öncelikli III. ve IV. Bölge illerinde yapılacak yatırımları kapsıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, 58 ilde Ar-Ge ve çevre konularında yatırım yapacak şirketlere hazine faiz desteği ile kredi imkanı sunmaya başladı.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi ile Hazine Müsteşarlığı arasında yapılan işbirliği, kalkınmada öncelikli III. ve IV. Bölge illerinde yapılacak yatırımları kapsıyor.

İşbirliği çerçevesinde 28 ili kapsayan III. bölgede yapılacak yatırımlarda, şirketlerin kullanacakları kredi faizinin lira cinsi kredilerde yüzde 3'ü, döviz kredilerinde ise yüzde 1'i; 30 ili kapsayan IV. bölgede yapılacak yatırımlar ile bölge ayrımı yapılmaksızın Ar-Ge ve çevre yatırımları için lira cinsi kredilerde faizin yüzde 5'i, döviz kredilerinde yüzde 2'si Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanıyor.

İşbirliğine göre, proje bazında Ar-Ge ve çevre yatırımları için maksimum 300 bin lira olan tutar, III. ve IV. Bölge illerinde yapılacak yatırımlar için 500 bin lira olarak belirlendi.

Kredi, asgari 6 ay anapara ödemesiz ve en az bir yıl vadeli olarak kullandırılacak. Faiz desteğinden yararlanılması için Hazine Müsteşarlığı tarafından verilen Yatırım Teşvik Belgesi'nde yararlanılacak destek unsurları arasında "faiz desteği" ifadesinin yer alması gerekiyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, Türkiye ekonomisinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacağına inandıkları kredi anlaşmasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Hazine destekli kredinin Türkiye ekonomisinin topyekün kalkınması yönünde atılmış en büyük adımlardan biri olarak değerlendiren Güvenen, "Söz konusu anlaşma yalnızca seçilen 58 ilin değil, bu illerin yer aldığı bölgelerin gelişimi için çok önemli. Yapı Kredi olarak geniş şube ağımızla kuruluşların bu konudaki her türlü ihtiyacını karşılamaya hazırız. Hazine Müsteşarlığı ile yaptığımız bu işbirliğinin ekonomik sonuçlarını çok kısa sürede alacağımıza inanıyoruz" görüşünü kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir