Yapı Kredi'den yeni fon

19 farklı emtiaya yatırım yapan yüzde 100 Anapara Garantili Sekizinci Alt Fon için talep toplanmaya başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, 4 farklı sektörde 19 farklı emtiaya tek bir fonla yatırım yaparak, anapara kaybetme riski almadan getiri elde etme imkanı sunan yüzde 100 Anapara Garantili Sekizinci Alt Fon için talep toplamaya başlıyor.

Yapı Kredi Portföy Yönetimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sekizinci Alt Fon, 6-19 Ağustos 2010 tarihleri arasında halka arz edilecek.

Yatırım döneminin 20 Ağustos 2010'da başlayıp, 11 Mayıs 2011 tarihinde sona ereceği (264 gün) yüzde 100 Anapara Garantili Sekizinci Alt Fonu'na minimum 5 bin lira ile yatırım yapılabilecek. Fon'a alım başvuruları Yapı Kredi şubelerinden gerçekleştirilecek.

Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz da, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yüzde 100 Anapara Garantili Sekizinci Alt Fon'un, tarım, enerji, metal ve kıymetli maden olmak üzere 4 farklı sektörde, soya fasulyesinden çinkoya, ham petrolden altına kadar geniş bir perspektif ile 19 farklı emtiaya yatırım yapacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Yüzde 100 Anapara Garantili Sekizinci Alt Fonu'nun dayanak varlığı olan Emtia Endeksi, portföy çeşitlendirmesinin yanı sıra dünya ekonomisindeki gelişmeler ve beklentiler doğrultusunda portföyündeki emtiaların ağırlıklarını günlük olarak değiştirerek aktif yönetim gerçekleştirebilecek. Fonun, yatırımlarını TL bazında değerlendiren, aynı zamanda profesyonel yönetim fırsatı ile emtia piyasalarındaki düşüş riskinden anapara garantisi avantajı ile yararlanmak isteyen yatırımcılar için uygun bir yatırım alternatifi olacağını düşünüyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir