Yapı sektörü iki kıtada görücüye çıkıyor

AddisBuild ve BuildExpo, Expotim organizasyonlarıyla eşzamanlı olarak sektör profesyonellerini buluşturacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı sektörünü hareketli günler bekliyor. Sektörün en önemli iki fuarı AddisBuild ve BuildExpo, eşzamanlı Expotim organizasyonlarıyla sektör profesyonellerini buluşturacak.

Afrika’nın en köklü tarihe sahip ülkesi Etiyopya’nın başkenti Addisababa 11-14 Mayıs tarihleri arasında AddisBuild fuarına ev sahipliği yaparken; Güneybatı Asya’nın en güçlü ülkesi İran’ın Tebriz kentinde de 11-15 Mayıs tarihleri arasında BuildExpo fuarı ziyaret edilebilecek.

İhracat için çok önemli bir pazar: Etiyopya

Verilen bilgiye göre, 81 milyon nüfusu ile Afrika kıtasının en hızlı büyüyen ülkesi Etiyopya, ihracatçılar için büyük yatırım fırsatları sunuyor. Yapı sektörünün önde gelen firmaları bu yıl 2.’si düzenlenen AddisBuild’de bir araya gelecek.

İhracat hacmi 1.550 milyar dolar olan Etiyopya, aynı zamanda 300 milyonluk bir nüfusa hitap eden Doğu ve Güney Afrika Ülkeleri Ortak Pazarı (COMESA) üyesi ve Kenya, Sudan, Somali ve Cibuti ile de serbest ticaret anlaşmaları var.

Bu yıl 2 bin metrekarelik alanda düzenlenecek olan fuarda; asfalt makineleri, boru ve boru ekipmanları, güvenlik ürünleri, demir çelik ürünler, çatı ve cephe kaplamaları, mermer, granit, seramik malzemeleri, prefabrik yapı ve aksesuarlarından belediye ve şehir ekipmanlarına tüm yapı ekipmanlarına ulaşmak mümkün olacak.

İran'ın Batı kapısı: Tebriz

75 milyonu aşan nüfusu ve yüksek pazar potansiyeliyle Türkiye’nin en önemli ihracat ortaklarından olan İran ise, bir kez daha BuildExpo Yapı ve Yapı Malzemeleri Fuarına ev sahipliği yapıyor. Düzenlendiği ilk yıldan bu yana, sektör profesyonellerini ve yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren fuar, 2011 yılında da sektöre ait yenilikleri ziyaretçileri ile paylaşacak.

Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan BuildExpo, 2009 yılında 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 56 bin metrekarelik alanda düzenlenmiş ve 5 günlük fuar süresince 400 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Yapı, yapı malzemeleri, ekipmanları ve makineleri ile ilgili olarak düzenlenen en kapsamlı fuarlardan biri olarak kabul BuildExpo, 11-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.