”Yargı bağımsızlığı dışında bir sıkıntımız yok”

Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Yargının hazımsızlık problemi olduğu" yönündeki sözlerine yanıt verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Yargı bağımsızlığı dışında bir sıkıntımız, derdimiz yok bizim" dedi. 

Gerçeker, Yargıtay'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 1. sınıf hakimlerin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) seçim yapmasına ilişkin, "Yargının hazımsızlık problemi olduğunu" söylediği anımsatılarak, "Yargıda böyle bir problemin olup olmadığının" sorulması üzerine Gerçeker, dünkü ve daha önceki konuşmalarında, "1. sınıf hakimler arasında HSYK'ya üye seçilmesin" şeklinde bir söylemi olmadığını söyledi.

"Yargı bağımsızlığı dışında bir sıkıntımız, derdimiz yok bizim" diyen Gerçeker, HSYK'nın bugünkü yapısı itibariyle 7 üyesinden 3'ünün Yargıtay kontenjanından olduğunu, yeni yapılandırılmada ise 21 üyeden 3'ünün Yargıtay kontenjanından olacağını ifade ederek, bu durumu kamuoyunun insafına ve takdirine bıraktığını kaydetti.

Gerçeker, bir başka gazetecinin, "Başbakan yüksek yargının sadece ve tek sorunu var; o da biz dertleri..." eleştirisinde bulunduğunu ifade etmesi üzerine de "Bilemiyorum onu da kamuoyunun takdirine sunuyorum" karşılığını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir