Yargıtay Tetkik Hakimi Münevver Karahan için tören

Karahan'ın eşi Kamil Karahan'ın taziyeleri kabul etmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Ankara'da vefat eden Yargıtay Beşinci Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Münevver Karahan için Yargıtay'da tören düzenlendi.

Törene Karahan'ın eşi Yargıtay Onuncu Ceza Dairesi Üyesi Kamil Karahan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can, Yargıtay Birinci Başkanvekili İhsan Akçin, Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Yargıtay çalışanları katıldı.

Karahan'ın eşi Kamil Karahan'ın taziyeleri kabul etmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, burada yaptığı konuşmada, Karahan'ın çok değerli bir dost ve kişiliği ile örnek olduğunu belirterek, ''Arkadaşımızın, Yargıtay'a çok büyük hizmetleri oldu ve bundan sonra da olabilecekken aramızdan ayrıldı. Çok zamansız gitti. Ama onun hatıraları her zaman yaşatılacak. Ruhu şad olsun'' dedi.

Karahan'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Özgeçmiş

Karahan, 1959'da Çal'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1980'de mezun olan Karahan, Ankara hakim adayı olarak mesleğe girdi.

Gürün ve Bitlis Hakimliği görevlerinde bulunan Karahan, Yargıtay Beşinci Hukuk Dairesi Tetkik Hakimliği görevini sürdürüyordu.