Yatırım teşviklerinin kapsamı genişledi

İstanbul'da belirli büyüklükteki hastane, huzurevi ve yurt yatırımları ile bazı illerdeki imalat sanayi yatırımları, yatırım teşviklerinden yararlanabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul'da belirli büyüklükteki hastane, huzurevi ve yurt yatırımları ile bazı illerdeki imalat sanayi yatırımları, yatırım teşviklerinden yararlanabilecek.

Bakanlar Kurulu'nun, "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre 4. Bölgede yer alan Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'te bölgesel teşviklerden yararlanacak sektörlere makine ve teçhizat imalatı; Şanlıurfa ve Diyarbakır'da bölgesel teşviklerden yararlanacak sektörlere de plastik ve kauçuk ürünleri imalatı eklendi. Söz konusu bölgelerde asgari yatırım tutarları ve kapasiteleri ise 2 milyon lira olarak belirlendi.

Bölgesel teşviklerden yararlanacak sektörlere 3. Bölgede yer alan Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ta motosiklet ve bisiklet üretimi; Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'de kimyasal madde ve ürünleri imalatı; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de makine ve teçhizat imalatı eklendi. Motosiklet ve bisiklet üretimi sektörü için asgari yatırım tutarı ve kapasitesi 1 milyon lira, kimyasal madde ve ürünleri imalatı ile makine ve teçhizat imalatı için de asgari yatırım tutarı 3'er milyon lira olarak tespit edildi.

İstanbul'un içinde yer aldığı 1. Bölgede 100 kişilik öğrenci yurdu ve 100 kişilik hastane ve huzurevi yatırımları da bölgesel teşviklerden yararlanabilecek.

Öte yandan lojistik merkezi yatırımları da yatırımın yapılacağı bölgede uygulanan bölgesel desteklerden yararlanabilecek.

İstanbul ili hariç olmak üzere asgari sabit yatırım tutarı 50 milyon liranın üzerinde olan 'öğütülmüş tahıl ürünleri, nişasta ve nişastalı ürünler ve hazır hayvan yemleri imalatı' yatırımları, yatırımın yapılacağı bölgede uygulanan bölgesel desteklerden yararlanabilecek.

İplik ve dokuma (yün ipliği, 15 milyon liranın üzerindeki iplik yatırımları, 5 milyon liranın üzerindeki dokuma yatırımları, akıllı ve çok fonksiyonlu teknik tekstil, halı, tafting, dokunmamış ve örülmemiş kumaş, çuval hariç) konularında modernizasyon yatırımları haricindeki yatırımlar, genel teşvik sisteminden yararlandırılmayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir