Yayın krizi çözüldü, olimpiyatlar TRT'de

2016 Rio Olimpiyatları'nın yayın hakları konusunda anlaşma sağlandı. Olimpiyatların TRT'den yayınlanacağı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2016 Rio de Janeiro Yaz Olimpiyatları yayın haklarını elinde bulunduran Saran Medya, sözleşme için son gün olan bugün, TRT ile anlaştıklarını duyurdu. 

Saran Holding'den yapılan açıklama şu şekilde: " Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nın yayın hakları konusunda Saran Medya ile TRT arasında anlaşma sağlanmıştır. Grubumuz kurumsal olarak; Türk sporcuların da boy göstereceği dünyanın en önemli spor organizasyonunun izleyicilerle buluşması için, ilk günden itibaren gereken tüm iyi niyeti göstermiş ve kamu yararı prensibi çerçevesinde üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bu süreçte bir devlet kurumu olan ve geçmişten günümüze tüm Olimpiyat Oyunlarını sporseverlerle buluşturan TRT'nin yayınları gerçekleştirebilmesi için her türlü özveri ve fedakarlık, kurumumuz tarafından önceliklendirilmiştir. Gelinen noktada TRT yönetimi de gerekli özveride bulunmuş ve anlaşma sağlanmıştır. Bu vesileyle özel olarak, anlaşma sürecindeki katkıları dolayısıyla Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ederiz."

Buna göre 2016 Rio Olimpiyatları TRT ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Olimpiyatlar bu gece saat 02.00'de açılış seramonisiyle başlıyor.

Organizatörlerin "zengin ve sofistike" bir olimpiyat olacağını açıkladığı oyunların açılışı Rio de Janeiro'nun ünlü Maracana Stadı'nda yapılacak. 45 ülke başkanının hazır bulunacağı açılıştan notlar şöyle:

- Açılışa 70 bin seyirci katılacak.
- 3 milyardan fazla seyirci açılışı naklen izleyecek.
- 300 profesyonel dansçı dans edecek.
- Gösteride kullanılacak kostümler ve dekor için 36 bin metre kumaş kullanıldı.
- Açılışta toplam 3 tonluk havai fişek patlatılacak.