Yaylalarda konaklamak için "seyyar ev" yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ORDU - Ordulu işadamı İsmet Erçal, Karadeniz yaylarında konaklamak isteyenler için adını "kara yatı" verdiği kamyon üzerinde 48 metrekarelik ev yaptı.
 
1-177.jpg
 
[PAGE]
 
5-080.jpg
İsmet Erçal AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz yaylarını gezmek ve yaylalarda günü birlik konaklamak isteyenler için bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
[PAGE]
 
Kamyon üzerindeki evi yattan sinlenerek yaptığını dile getiren Erçal, projesini şöyle anlattı:
 
2-169.jpg
"Nasıl denizde yat varsa karada da niye olmasın düşüncesiyle yola çıkarak, bu projeyi tasarladım. 3 parça olan 'kara yatı' yanlardan çekilerek açılıyor ve böylece 48 metrekareye ulaşıyor. Bu projeyi geliştirip 5 parça haline getireceğim. Yani 90 metrekareye ulaşacak. Şimdiki projemde tuvalet, banyo, mutfak ve salon var. İçinde 2 kanepe bulunan salonu, tuvaleti, banyosu ve mutfağıyla tam bir ev konforu sağlayan 'kara yatı'nda 250 litre temiz su ve 250 litre de kirli su kapasitesi bulunuyor. Elektrik ise kamyonun motordan sağlanıyor."
 
[PAGE]
 
3-149.jpg
Tır dorsesinde otel
Yaylalarda konaklama ihtiyacına dikkati çeken Erçal, "Projeyi geliştirdikten sonra 'kara yatı'nı tır dorsesinde yapacağım. Tamamen hidrolik sistem olacak, yani kumanda ile açılıp kapanabilecek. Patent başvurusunu yaptım. Karadeniz yaylalarında fazla otel olmadığı için tır dorsesinde yapacağımız ev otel gibi olacak" diye konuştu.