Yaz Kararname Taslağı HSYK'ya gönderildi

138 mahkeme başkanı ve cumhuriyet başsavcılarını kapsayan kararname taslağının bu sabah Adalet Bakanlığınca kurula gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Adalet Bakanlığının unvanlı hakim ve cumhuriyet başsavcılarıyla ilgili 2010 Adli Yargı Yaz Kararname Taslağı'nı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) gönderdiği öğrenildi.    

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, yaptığı açıklamada, 138 mahkeme başkanı ve cumhuriyet başsavcılarını kapsayan kararname taslağının bu sabah Adalet Bakanlığınca kurula gönderildiğini söyledi.

Özbek, HSYK'nın seçilmiş üyelerinin taslağı incelemeye aldığını, taslak üzerinde çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını ifade etti.

Kararname, Adalet Bakanı Sadullah Ergin veya Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın HSYK toplantısına katılımıyla görüşülecek.    

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kararname taslağının, 6 Temmuzda HSYK'ya sunulduğu ve kurulda 26 Temmuzda görüşülmeye başlandığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca, 135 idari yargı hakimini kapsayan kararname taslağının 27 Temmuzda, 138 unvanlı hakim ve cumhuriyet savcısına ilişkin kararname taslağı ise 30 Temmuzda HSYK'ya sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, kurulda, kararname taslağına ilişkin görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir