Yaz mevsiminde 'domuz gribi' salgını beklenmiyor

Sağlık Bakanı, "Bu yaz ciddi bir yayılma beklemiyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİTLİS - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribi konusunda virüsün hızlı yayılmayacağı yaz mevsimine girildiğini belirterek, "Bu yaz ciddi bir yayılma beklemiyoruz" dedi.

Dış ülkelerden gelen kişilerin virüsü diğer kişilere bulaştırmasının beklenen bir durum olduğuna işaret eden Recep Akdağ, "Ama bu konuda 2 ay boyunca çok dikkatli tedbirler aldık" diye konuştu.

Akdağ, AK Parti Bitlis il örgütünün yarın yapılacak 3. olağan kongresine katılmak üzere Bitlis'e geldi. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin domuz gribi sorununu çok iyi yöneten ve kontrol altına alan ülkelerden biri olduğunu belirtirken, şöyle konuştu:

"Sonbahar ve kış mevsiminde tüm dünyada, Türkiye'de, kuzey yarımkürede bir salgın oluyor. Dış ülkelerden gelen kişilerin, virüsü diğer şahıslara bulaştırması beklenen bir durumdu. Ama bu konuda 2 ay boyunca çok dikkatli tedbirler aldık. Yaz mevsimine, virüsün hızlı yayılmayacağı bir mevsime girdik. Bu yaz ciddi bir yayılma beklemiyoruz. Tedbirlerimiz devam ediyor. Yeterli zamanı kazandık. Bu hususta en başarılı ülke Türkiye'dir. Aşı alımı için firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Sonbahara kadar aşıları temin edip, en hassas kişilerden aşılamaya başlayacağız."

Domuz gribinden korunmak için vatandaşlara büyük görev düştüğünü vurgulayan Akdağ, vatandaşlardan bir yere dokundukları zaman ve yemeklerden önce ellerini sabunla iyice yıkamalarını istedi.