Yazıcıoğlu kazasında 'şüphe'

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, Muhsin Yazıcıoğlu ve beş kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili raporunu tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili raporunu tamamladı.

Raporda kurtarma çalışmalarında yetersizlik ve ihmalin yanısıra bazı şüpheli yönler bulunduğu belirtilirken, "Çevresel şartlara bağlı olarak pilotun oryantasyon kaybının muhtemel kaza nedeni olarak değerlendirilebileceği düşünülmektedir" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Yazıcıoğlu DDK raporu konusunda yazılı bir açıklama yaptı. 25 Mart 2009'da meydana gelen ve yolculuk yaptıkları helikopterin düşmesi nedeniyle Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki beş kişinin hayatlarını kaybettiği kaza ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı uyarınca Devlet Denetleme Kurulu tarafından yürütülen çalışmanın tamamlandığı belirtilirken, "Özetle, gerek kaza nedeninin belirlenmesi gerekse arama-kurtarma faaliyetlerine ilişkin ülkemizin mevzuat, idari ve teknik kapasite ve yeteneklerinin uluslararası düzenlemeler ve uygulamalar karşısında yeterli olmadığı ve mevcut kaynakların da etkin bir şekilde örgütlendirelemediği/değerlendirilemediği anlaşılmaktadır" denildi. 

Özellikle arama-kurtarma boyutunda Devletin topyekun seferber olmasına rağmen; istenen netice alınamadığı ve ağır bir kamu hizmet kusurunun ortaya çıktığı belirtilen raporda, "Her ne kadar arama-kurtarma çalışmaları çok zor hava ve coğrafi şartlarda gerçekleştirilmiş olsa da; arama-kurtarma faaliyetlerinin tasarımında mevcut olan sorunların bireysel hata ve eksiklikler ile birleşerek kamu yönetiminde önemli bir zaafiyete neden olduğu görülmüştür" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir