Yazıcıoğlu'nun helikopterine ulaşma çabası sürüyor

Yerinin tespit edildiği öne sürülen Yazıcıoğlu'nun helikopterine ulaşma çabaları TSK unsurlarının da katılımı ile sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düştüğü yerinin tespit edildiği, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarını da katılımıyla bölgeye ulaşma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

AA muhabirinin Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, helikopterin düştüğü yer  Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında Hacı Ömerli köyü mevkisinde olarak belirlendi. 

Kaza bölgesine ulaşmak için, Jandarma timleri ile Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler yol açma çalışmalarını sürdürdüğü, helikopterdekilerle bir süredir iletişim kurulamadığı öğrenildi.

Bölgedeki hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kazanın olduğu bölge yağışlı havanın etkisi altında bulunuyor.

Yetkililer, bölgedeki hava durumuna ilişkin şu bilgiyi verdiler:

"Yerleşim merkezlerinde yağmur, yüksek dağlık kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Sıcaklık yerleşim merkezlerinde akşam 9-10 derece, dağlık kesimde 0-1 derece civarında; gece yerleşim merkezlerinde 6-7 derece, dağlık kesimlerde -1,-2 derece civarında tahmin edilmektedir. Rüzgar bölge genelinde güney-güneybatı yönlerden kuvvetli (saatte 40-50 km hızla ) olarak esecek."

"Arama çalışmaları 250 kişilik ekiple sürüyor "

 

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin düştüğü bölgede, 2 gece görüş imkanına sahip helikopter, Casa tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığına ait birer helikopter ve 250 kişilik bir ekibin arama çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Topçu, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, olaya ilişkin "bilgi kirliliği" yaşandığını ifade etti.

Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin saat 16.00 sıralarında Kahramanmaraş'ın Beril dağları mevkiine düştüğünü ve cep telefonu sinyalleri ile bölgenin tespit edildiğini belirten Topcu, Başbakanlık'ta oluşturulan kriz merkezinin arama çalışmalarını koordine ettiğini söyledi.

Topçu, helikopterin düştüğü yerin tespit edildiğini ancak olumsuz hava şartlarından dolayı helikoptere ulaşılamadığını kaydetti.

Başbakanlık Kriz Merkezi'nden aldıkları bilgiye göre, 2 gece görüş imkanına sahip helikopter, Casa tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığına ait birer helikopter ve 250 kişilik bir heyetin arama çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Devlet birimlerinin tüm imkanlarıyla helikoptere ulaşmaya çalıştığını belirten Topçu, Kayseri, Kahramanmaraş ve Göksun'daki devlet hastanelerinin ani bir müdahale için hazır beklediklerini, hava ambulansının bölgede olduğunu, partililerin de arama çalışmalarına katılmak için bölgede bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yurt dışına çıkmadan BBP Genel Merkezi'ni arayarak, kazaya ilişkin bilgi aldığını ifade eden Topçu, vatandaşlardan Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunanlar için dua etmelerini istedi.

Çardak Belediye Başkanı: Helikopterin yeri belli değil

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgedeki Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Çardak beldesi Belediye Başkanı Hami Özdil, arama çalışmasının sürdüğünü bildirdi.

Arama çalışması yapan ekiplerle birlikte, belde sınırlarındaki Sülücetepe mevkisine giden Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Henüz enkaza ulaşılabilmiş değil. Arama çalışması sürüyor. Helikopterin nereye düştüğünü gören de bilen de yok" diye konuştu.

Sülücetepe mevkisinde arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Özdil, "Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, jandarma ve sivil savunma ekipleri bu bölgedeler" dedi.

Özdil, Berit Dağları ve Parpi bölgesindeki Yeşilköy'e ekip sevk edildiğini ifade etti.

"Göksun devlet hastanesinde bekleyiş sürüyor"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarındaki Berit Dağları'na düşen helikopterin enkazını arama çalışmaları sürüyor.

Göksun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Seçkin Akküçük, yaptığı açıklamada, hastaneye getirilmesi planlanan 6 yaralı için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını, Kahramanmaraş'tan 6 doktorun Göksun Devlet Hastanesine geldiğini söyledi.

Dr. Akküçük, olay bölgesine 4 ambulansla birlikte 6 doktorun da gönderildiğini kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Olay bölgesine 2'si beyin cerrahı olmak üzere 6 doktor yönlendirdik. Ekiplerin henüz enkaz bölgesine ulaşmadığı bilgisini alıyoruz. Paletli bir ambulans da yola çıktı. Hastanemizdeki 35 sağlık personeliyle alarm halinde, yaralıların gelmesini bekliyoruz. Ameliyathanemiz, genel cerrahi uzmanları, beyin cerrahları ve anestezi uzmanlarımız müdahale için bekliyor. Biz her türlü hazırlığı yaptık. Önemli olan helikoptere ulaşılması."

Öte yandan, gelişmeleri izlemek isteyen 500 civarında vatandaş, Göksun Devlet Hastanesi önünde toplandı. Hastane önünde demir parmaklıklarla güvenlik önlemi alan polis ekipleri, dışarıdan girişlere izin vermiyor.